EMULCUT 160


Emulcut 160 is een boorzuur- en formaldehydevrije hoogwaardige waterverdunbare metaalbewerkings-vloeistof, speciaal ontwikkeld voor moeilijke bewerkingen van metalen en geschikt voor kunststof. De Emulcut 160 heeft een “proven technology” op het gebied van biostabiliteit en voldoet aan de REACH richtlijnen. Dit semi-synthetisch product bevat hoogwaardige speciale esters, die zorgen voor een optimale oppervlakte kwaliteit en zeer lange standtijden van gereedschappen. 

 

Door onafhankelijke instanties is Emulcut 160 getest en goed bevonden door zeer lage huidbelasting en vlekvrije productie op hoogwaardig aluminium.

Op het gebied van productreinheid is conform de strenge eisen voor EUV-productie de Grade I en Grade II

classificatie behaald. Daarnaast heeft Emulcut 160 goedkeuringen van de vliegtuig-industrie; Airbus en Saffran Group.

LABORATORIUM - ISO-9001:2015


Behaal meer rendement uit uw vloeistoffen na analyse in ons gespecialiseerd laboratorium. 2-S analyseert en ontwikkelt vloeistoffen en oliën. Onder meer aspecten zoals viscositeit, chemische en/of mechanische vervuiling, schuimvorming, waterkwaliteit etc. worden onderzocht.

Hiervoor gebruiken we onder andere de volgende apparatuur: 

• GC/ IR met ATR • ICP • HPTLC 

Door frequent te testen kunnen we problemen voorkomen. 

Met IR-spectrum, een infra-rood meting maakt men een vingerafdruk van de vloeistof. Vooral bij productie van hoogwaardige producten, die aan strenge eisen moeten voldoen, is dit inmiddels onmisbaar gebleken.2-S is een ISO-9001:2015 gecertificeerd bedrijf en deze kwaliteit merk je in onze aanpak. Wederzijds vertrouwen is voor ons de basis van een productieve relatie. 


Kijk op www.2-s.eu voor meer informatie en onze kennisbank. 

Projectteam Verspanen 4.0


Wat in 2015 begon met kleinschalige praktijktesten samen met Teclab in Eindhoven is uitgegroeid tot een project dat voorlopig geen einde kent. Leden van het High Tech Platform hebben de krachten gebundeld; het Projectteam Verspanen 4.0 heeft tot doel het verspaningsproces naar een hoger plan te brengen.

De onderzoeksvraagstukken komen direct uit de markt, verspanende bedrijven hebben behoefte naar resultaten. Bovendien leiden de resultaten tot nieuwe vraagstukken. Onder andere de projecten Criteria voor een perfect verspaand product, Anodiseercriteria en EUV-applicatie zijn succesvol afgesloten.

Het nieuwste samenwerkingsproject Strategisch frezen komt voort uit de projecten Vlekvrij produceren, getest in samenwerking met VDL-GL Precision en Voorkomen van slechte anodiseerkwaliteit. 

Benieuwd naar de resultaten van de invloed van de freesstrategie op productiesnelheid met behoud van oppervlaktekwaliteit? Neem dan contact op met het Projectteam.