247TailorSteel, op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen
Over 247TailorSteel
247TailorSteel is actief in de plaatstaalbewerkende industrie. Dit op geheel eigen wijze. De manier waarop ze binnen de branche te werk gaan is namelijk zéér vernieuwend. Niet gek dus dat 247TailorSteel al de nodigde nominaties en awards in ontvangst heeft mogen nemen. 


Bij 247TailorSteel geloven ze dat iedereen streeft naar steeds meer gemak, eenvoud én maatwerk. Vandaag de dag maken dan ook duizenden klanten gebruik van het geavanceerde web-based systeem Sophia®, om zo eenvoudig online op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen te bestellen.

247TailorSteel, in het kort: 

 • Twee vestigingen
  - Varsseveld (NLD)
  - Oyten (DEU)
 • 23.000  m2 productievloer
 • 430+ medewerkers
 • 24/7 bestellen via Sophia®
 • 38 nieuwste generatie lasers
 • 13 ATC kantbanken 
 • 99,7% leverbetrouwbaarheid 

 

Unieke software Sophia®

Met de online assistent Sophia® kunnen klanten 24/7 volledig gedigitaliseerd producten bestellen, waarvan de kosten van één product gelijk zijn als ware het een product uit een serie van 500 stuks. Sophia® staat voor de nieuwste generatie software met veel functionaliteiten. Deze software genereert in een handomdraai lasergesneden metalen platen, buizen en kantdelen zonder menselijke ondersteuning.


Hoogwaardig machinepark

247TailorSteel is in 2007 gestart met twee 5 kW-lasermachines van TRUMPF. Tegenwoordig zetten ze dagelijks 33 TRUMPF vlakbedlasers, 5 Adige buis-lasersnijmachines en 13 ToolCell kantbanken in.

Door middel van AGV's worden de platen van diverse staalsoorten naar de draagarm van de lasersnijmachine gereden, die daarmee automatisch wordt beladen en afgeladen. De maatvoering wordt direct uit de gegevens van de bestelling gegenereerd. Dit systeem is niet 

alleen snel en flexibel, maar ook uitermate efficiënt.

Smart Bending Factory 

247TailorSteel is onderdeel van het fieldlab ‘Smart Bending Factory’, waarin een fysieke ultramoderne fabriek op het gebied van metaalbewerking wordt opgezet. Hier kunnen bedrijven kennis, ervaring en middelen met elkaar delen en bewerkingsprocessen gezamenlijk exploiteren. Daarnaast bouwt 247TailorSteel aan een eigen opleidingsacademy. 
Voor meer informatie brengt u een bezoek aan onze website: www.247TailorSteel.com
Of volg ons op Social Media